Jan Kooijman in verfilming van mijn boek!

Barbara Sloesen en Jan Kooijman gaan de hoofdrollen spelen in de verfilming van mijn eerste roman “Alles is zoals het zou moeten zijn”. De opnames van de komedie beginnen deze zomer en de distributeur is Dutch FilmWorks. Het is voor het eerst dat een boek van mij wordt verfilmd :-).

Over mijn nieuwe film. “Alles is zoals het zou moeten zijn gaat over een vrouw, die is net bevallen. En terwijl ze in het ziekenhuis ligt met het baby’tje, gaat haar vriend op één knie zitten naast het bed. En dan vraagt hij: Weet je zeker dat deze baby wel van mij is?”

Hoe de film er precies uit gaat zien is ook voor mij nog een verrassing. Stiekem ben ik natuurlijk wel heel erg gehecht aan wat ik heb bedacht en aan mijn verzonnen personages. Maar je hebt natuurlijk scenarioschrijvers, een regisseur, de acteurs… en die brengen natuurlijk ook allemaal hun eigen talent mee, hun eigen inbreng en hun eigen kijk eigenlijk op mijn boek. Dus ik ga me gewoon laten verrassen.

Barbara Sloesen speelt de rol van Iris, die na haar bevalling verlaten wordt door haar vriend. Terwijl ze zwelgt in zelfmedelijden staat ineens hondenuitlater Douwe (Jan Kooijman) voor haar neus. De productie is in handen van Tom de Mol en Marcel de Block (Zwaar Verliefd!, 100% Coco) en Ruud Schuurman (100% Coco New York, De Masters) is verantwoordelijk voor de regie. Het scenario is geschreven door Anna Pauwels (Soof de serie).

De rest van de cast wordt later bekendgemaakt. Alles is zoals het zou moeten zijn is in september 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Bekijk het SBS filmpje