Archive: 29 augustus, 2024

Daphne op Donderdag – Mieke Kosters

Mieke Kosters schreef de bestseller ‘Het geheim van slanke mensen’, dat volgens haar géén dieetboek is: “Elk dieet is afzien. Al die strikte regels houdt niemand vol. Je moet een volwassen relatie met eten ontwikkelen.” Inmiddels heeft Mieke al duizenden mensen geholpen het roer om te gooien. “Het gaat er niet zozeer om wat je eet,” zegt ze, “maar meer waarom je eet. Zit je trek in je hoofd of in je maag? En als honger niet het probleem is, dan is eten niet de oplossing.” Hoe pak je de regie terug over je eigen eetgedrag? Mieke legt het stap voor stap aan je uit.

Nieuwsgierig? Beluister hier de podcast.

Daphne op Donderdag – Esther Jonas

Esther Jonas werkte in de reiswereld en was happy met haar man en twee kinderen toen ze plots ziek werd. Na een lang en zwaar genezingsproces kwam Esther via mede-patiënt Riet in aanraking met Look good, feel better. Deze nonprofit organisatie van beauty-professionals geeft kankerpatiënten advies en workshops over haarwerken en makeup om hen zo een steuntje in de rug te geven. Esther en Riet beloofden elkaar: als we dit overleven, laten we ons omscholen. Het was Riet helaas niet gegund, maar Esther is hair&makeup artist geworden en werkt nu ieder weekend voor Look good, feel better. ‘Het is zo’n mooi werk,’ zegt ze, ‘ze komen vermoeid binnen en gaan met energie naar buiten.’ Een gesprek over de breekbaarheid van het leven en hoe mooi het is om anderen te kunnen helpen.

Nieuwsgierig? Beluister hier de podcast

Daphne op Donderdag – Bas Steman

Schrijver, journalist en tv-maker Bas Steman weet niet zeker of hij wel in reïncarnatie gelooft. Maar waarom heeft hij al sinds zijn kindertijd gedetailleerde herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog? Wanneer hij volwassen is en steeds meer flashbacks krijgt, besluit Bas op onderzoek uit te gaan. ‘Zijn’ herinneringen blijken die van een jonge soldaat uit Wales, die in 1944 stierf bij Arnhem tijdens Operation Market Garden. Bas schreef een meeslepend boek over zijn emotionele zoektocht: ‘Morgan, een liefde.’ “Aan de ene kant ben ik allergisch voor zweverig gedoe,” zegt Bas, “maar aan de andere kant: hoe kom ik aan deze zeer precieze herinneringen?” Een gesprek over reïncarnatie, over liefde die de dood overstijgt en over de vraag of er wellicht iets is als ‘een kosmische zee van bewustzijn.’

Nieuwsgierig? Beluister hier de podcast

Daphne op Donderdag – Irene Moors

Irene Moors kan bogen op een bijzondere tv-carrière: 30 jaar lang scoorde zij bij RTL4 samen met Carlo Boshard de pannen van het dak. Telekids, Life&Cooking/Life4You, de TV Kantine: het regende kijkcijfers én tv-prijzen. Daarna werd het stil vanuit RTL. Hoe verander je van koers na zo’n succesvolle tv-carrière? Door leuke, nieuwe wegen in te slaan. ‘Als je dingen loslaat,’ zegt Irene, ‘kan er iets anders naar je toekomen.’ Een gesprek over het pionieren in de begintijd van de commerciële televisie, over stoppen op je hoogtepunt en hoe inspirerend het is om de kunst door te geven aan de jonge generatie.

Nieuwsgierig? Klik hier voor de podcast

Daphne op Donderdag – Isa Hoes

Isa Hoes is een veelzijdige vrouw: ze is een succesvolle actrice, schreef een aantal openhartige bestsellers en presenteert samen met Marc-Marie Huijbregts de populaire podcast ‘Marc-Marie en Isa vinden iets’. Maar Isa heeft haar geluk geenszins cadeau gekregen. Na een ingewikkelde jeugd en de zelfmoord van haar grote liefde Antonie Kamerling was ze vastberaden om positief te blijven – ook voor haar twee kinderen. En toen kwam in 2021 de diagnose borstkanker. Ook dat heeft haar niet veranderd: “Kinderlijk blij zijn met de schoonheid van het leven, daar heb ik een talent voor.” Hoe blijft Isa Hoes zo optimistisch? “Ik durf in het diepe te springen,” zegt ze. “Ik ben doodsbang, maar ik doe het wél.”

Nieuwsgierig? Beluister hier de podcast.